Babyboom
Babyboom
Baby

Hoe zorg je voor de huid van je baby?

4 min
Gezondheid van de baby, Hygiëne
Baby

Hoe zorg je voor de huid van je baby?

4 min
Éveil, Santé
De huid van je baby zit vol verhalen, ervaringen en herinneringen. Als je terugkijkt, is het moeilijk te geloven hoeveel hij is gegroeid en veranderd, en hoeveel versies van dezelfde baby je hebt gehad het geluk om te ontmoeten en lief te hebben.

Mama, we feliciteren je met alles wat je hebt meegemaakt en alles wat nog komen gaat. Want soms, zelfs als we de tijd willen stoppen, gaat alles in een oogwenk voorbij. 

We willen elk verandering in de huid van je baby met je vieren, elk toegevoegde centimeter en elke markering die deel uitmaakt van zijn geschiedenis. Daarom hebben we de ideale reeks producten ontwikkeld die voor hem zorgen en perfect passen in zijn kleine wereld. 

Een reis van tederheid en ontdekking  

De huid van je baby is echt buitengewoon. Het dient als een beschermende barrière die hem beschermt tegen de buitenwereld, helpt bij het reguleren van zijn lichaamstemperatuur en, nog fascinerender, stelt hem in staat allerlei sensaties te ervaren terwijl hij zijn omgeving verkent. 

Sinds zijn geboorte is zijn huid blijven evolueren en aanpassen. In de afgelopen maanden heb je misschien gemerkt hoe zacht en teder zijn huid is. Maar je bent ook daar geweest voor de minder zachte momenten, wanneer het droog of geïrriteerd raakt. Mama, je was er op elk moment. 

Terwijl je kleine mens blijft verkennen wat de wereld hem te bieden heeft, zal zijn huid hem op elke stap vergezellen. 

Hoe is de huid van je baby?  

De huid vertelt het verhaal van een heel leven. Hoewel volwassenen en kinderen dit vitale orgaan delen, is de huid van baby's heel anders. Gedurende de eerste jaren van zijn leven is het zeer gevoelig en vereist het voortdurende aandacht en zorg. In vergelijking met de jouwe, de huid van je baby..: 

  • droogt gemakkelijker uit
  • is dunner.
  • het is gevoeliger voor allergieën en irritaties.
  • het is in staat om meer vocht op te nemen, maar verliest het ook sneller.

Deskundig advies: mama, als je veranderingen opmerkt in de huid van je baby of het verschijnen van vlekken, raadpleeg dan je arts voor de beste behandelingen. 

Omdat de huid van je kind gevoeliger is, heeft deze extra bescherming nodig. Wat is er beter dan geschikte producten om dat te bieden? Sluit je bij ons aan, je zult de kracht ontdekken van het creëren van hun eerste huidverzorgingsroutine

Gewoontes die een leven lang meegaan  

Het verzorgen van de huid van je baby gaat verder dan het oppervlakkige; het is een manier om met al zijn zintuigen om te gaan, je emotionele relatie te versterken en zijn gezonde ontwikkeling te ondersteunen. 

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam en speelt een cruciale rol in de bescherming tegen infecties en het elimineren van gifstoffen. Door voor de huid van je baby te zorgen, verklein je de kans op veelvoorkomende huidaandoeningen zoals atopische dermatitis, verminder je toekomstige risico's en versterk je de huidbarrière. 

Het luiergebied  

Een jaar oud, talloze luierwissels en een gevoelig gebied. De billetjes van de baby zijn zeer gevoelig en verdienen speciale zorg. Ik weet zeker dat je tijdens dit eerste jaar alle tips uit je hoofd hebt geleerd: regelmatig verschonen, niet te strak of te los vastmaken, en het gebied grondig reinigen. 

Houd je hoofd omhoog! Om zijn huid te beschermen, breng je een dun laagje luiercrème aan, gebruik je geurloze producten en let je op mogelijke allergieën. Of je kind nu een regenererende of herstellende zalf nodig heeft, er is een perfecte oplossing om voor zijn gevoelige huid te zorgen. 

Het bad van je baby 

Baby's houden van water en zijn nu op de leeftijd van het verkennen en ontdekken van nieuwe speeltjes. Maar ook al is het erg leuk om tijd door te brengen in bad, te veel tijd in het water kan hun huid uitdrogen. 

Het bad moet kort, leuk en zacht zijn, met een speeltje dat hij kan manipuleren en hypoallergene producten die natuurlijke ingrediënten bevatten. We weten dat het moeilijk is om te weerstaan aan geparfumeerde gels, maar het is beter om te kiezen voor een ongeparfumeerde gel. En onthoud: een beetje is genoeg! 

Gevoeligheid heeft voordelen  

Ja, de huid van je baby moet vertroeteld, verzorgd en geduldig behandeld worden. Het is gevoelig, maar deze gevoeligheid is iets prachtigs. Elke keer dat je de huid van je baby kust, masseert of streelt, stimuleer je de productie van zijn welzijnshormonen, waaronder oxytocine, die de band tussen jullie beiden versterkt. 

Onthoud dat moederschap een reis is. Sommige dagen is de routine niet zo gemakkelijk te volgen, lijkt lotion een onmogelijke missie of verloopt het bad niet zoals gehoopt. Het hoort er allemaal bij. 

Je doet het geweldig en samen met je baby heb je zojuist een groot hoofdstuk van je leven (en het zijne) afgesloten, een jaar van gedeelde emoties! 

Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Borstvoedingsthee
4.30
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Borstvoedingsthee
4.30
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
Babyboom
Babyboom Geschenkpakket 11-17 maanden - Nederlands
0.00
Kopen