Neem je het vliegtuig, dan krijg je de tip om altijd eerst zelf een zuurstofmasker op te zetten en dan pas voor je kindje te zorgen. Ook in het dagdagelijkse leven is het belangrijk om jezelf niet uit het oog te verliezen. Als jouw vermoeidheid toeneemt, vermindert helaas je weerstand, en dat zorgt ervoor dat je zelf ook vatbaarder bent voor infecties.
Met een zieke peuter is het niet altijd vanzelfsprekend, maar probeer toch voldoende te slapen. Spreek eventueel een beurtrol af met je partner, zodat je niet elke nacht moet opstaan. Overdag bijslapen als je kindje rust kan uiteraard ook, maar probeer niet meer te slapen na 16u, want die uren gaan ten koste van je nachtrust.
Hoe verleidelijk ook: grijp niet naar kant- en klare voeding boordevol additieven en suikers, maar kies zoveel mogelijk voor vers en variatie. Probeer voldoende verse groenten en 2 stukken fruit per dag te eten en zorg ervoor dat je minstens 2 liter drinkt op een dag, bij voorkeur water of thee.
Infectie door een virus of bacterie is een van de belangrijkste oorzaken van diarree. Dit is altijd besmettelijk, zowel via speeksel als stoelgang.
Met deze tips wordt de kans op besmetting al een heel stuk kleiner:
Neem bovendien op tijd een voedingssupplement op basis van melkzuurbacteriën. Zo blijft je darmflora in balans. Voor volwassenen is dit in een aparte dosis beschikbaar. Vraag ernaar bij je apotheek.
Ook voor je peuter is zo’n voedingssupplement ten zeerste aangeraden.
Ontdek hét voedingssupplement voor blije buikjes!