Babyboom
Babyboom
Zwanger

Ochtendmisselijkheid zorgt voor slimmere kinderen

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Ochtendmisselijkheid zorgt voor slimmere kinderen

2 min
Éveil, Santé
<p>Zit jij elke morgen doodziek boven het toilet? Verheug je dan maar op later, want onderzoek bewijst dat jij een slim kind krijgt!

Ongeveer 80 procent van de toekomstige mama's kampt met ochendmisselijkheid. Wetenschappers beweren nu te kunnen bewijzen dat misselijkheid aan het begin van hun zwangerschap duidt op een slimme baby.

Ochtendmisselijkheid: een meisje?

Ochtendmisselijkheid is het gevoel van de zwangerschapshormone in je lichaam. Het is de manier waarop je lichaam je vertelt; doe het maar wat rustiger aan! Eerdere studies toonden al aan dat ochtendmisselijkheid een teken is van een gezonde zwangerschap en dat het risico op een miskraam vermindert wordt.

Ochtendmisselijkheid is eigenlijk een verkeerde benaming, want het kan op elk moment van de dag voorkomen. Ongeveer de helft van de vrouwen ervaart dan misselijkheid en moet overgeven, 28 procent van hen is enkel misselijk. Gember en accupunctuur zouden de symptomen verminderen. Volgens een oude volkswijsheid is ochtendmisselijkheid een teken dat je een meisjes krijgt.

Ochtendmisselijkheid: slimmere kinderen?

Onderzoekers beweren nu bewijzen te kunnen dat moeders met ochtendmiddelijkheid slimmere kinderen krijgen. De onderzoekers volgden 121 vrouwen tussen 1998 en 2003. 30 van hen had absoluut geen last van ochtendmisselijkheid, terwijl de rest met symptomen als vermoeidheid, overgeven en misselijkheid te kampen had.

Wanneer de kinderen drie en zeven jaar oud waren, moesten ze een IQ-test afleggen. De kinderen van de misselijke moeders scoorden hoger op de test. Ze hadden ook betere verbale kwaliteiten en waren beter in wiskundige oefeningen. Een foutje in het onderzoek is wel dat de vrouwen pas jaren na hun zwangerschap moesten aangeven of ze last hadden van ochtendmisselijkheid.

Wat denk jij? Was jij misselijk en werd het een meisje? Is jouw kind opvallend slimmer dan andere kinderen?