Babyboom
Babyboom
Zwanger

Top 10 van wat niet mag ontbreken in je kraamtas

4 min
Levering
Zwanger

Top 10 van wat niet mag ontbreken in je kraamtas

4 min
Éveil, Santé
Als baby’s geboorte nadert, wordt het tijd voor het maken van je kraamtas. Doe dit minstens een maand voor de verwachte bevallingsdatum, want sommige baby’s willen weleens vroeger naar buiten. Onze top tien van wat absoluut in je kraamtas moet:

1 – Kledij voor mama

Hoe lang je op de kraamafdeling blijft, kan nogal verschillen. Gaande van slechts 48 uur tot meerdere dagen.

Denk vooral aan praktische en gemakkelijke kledij, geschikt voor borstvoeding als je baby de borst wil geven. Leggings, T-shirts, losse kleedjes, een vestje met knopen, nachtjaponnen, een stel pantoffels en een geschikte outfit voor de terugkeer naar huis zijn must-haves als je deze  bijzondere tijd ook comfortabel en aangenaam wil doorbrengen.

Voorzie ook twee of drie borstvoedingsbeha's als je borstvoeding wilt geven, wegwerpslips voor de eerste dagen, maandverband en comfortabele onderbroeken. Vergeet ten slotte ook niet enkele handdoeken in je tas te stoppen.

2 – Verzorgingstas voor baby

In de toilettas voor je baby stop je al wat noodzakelijk is voor zijn verzorging tijdens de eerste dagen. Check zeker of je kraamkliniek luiers aanbiedt, want dit is niet altijd het geval.  Voorzie zelf een hoeveelheid luiers indien nodig.

Baby’s hebben een gevoelige huid, die extra aandacht verdient tijdens zijn eerste dagen. Daarom voorzie je best een zalf in je baby’s tas om rode billetjes te verzorgen. Bepanthen Baby is hier zeker een goede keuze, want de zalf beschermt baby’s huid en ondersteunt het natuurlijke huidherstel.

Voor baby’s gezichtje neem je speciale reinigingsmelk voor baby’s en fysiologisch serum mee. Ook een thermometer kan van pas komen.

Misschien wordt je de unieke kans geboden om tijdens je verblijf op de kraamafdeling je baby zijn eerste badje te geven. We geven je graag enkele tips voor dit verzorgingsmoment, dat een  dagelijkse routine  moet worden waarbij elk detail telt. Om je baby te wassen kan je de  wasgel  Bepanthen SensiControl gebruiken, die zijn huid beschermt tegen uitdroging. Je dept je baby voorzichtig droog in zijn badjasje dat je ook mee in de kraamtas genomen hebt, om vervolgens de hydraterende zalf Bepanthen Hydra aan te brengen, die het natuurlijk herstel van de huid ondersteunt en deze zacht en soepel houdt.  Eenvoudige handelingen die, met liefde uitgevoerd, zorgen voor een uniek badmoment.  Een badthermometer in je kraamtas kan ook handig zijn.

3 – Toilettas voor mama

Je vult je toilettas met de gebruikelijke spullen zoals douchegel, shampoo, deodorant, tandenborstel en tandpasta, haarborstel, micellair water, watten, make-up en make-upverwijderingsdoekjes.

Als je baby de borst wil geven, voorzie je daarnaast best ook borstvoedingscompressen en tepelzalf zoals  Bepanthen Baby, voor de bescherming en verzorging van je tepels.

4 – Kleertjes voor baby

Het is altijd fijn om al op zoek te gaan naar babykleertjes in afwachting van baby’s komst.  Je vindt de schattigste outfits  voor baby’s, maar geef de voorkeur aan  comfortabele kleding zodat je je kleintje  gemakkelijk kunt verschonen. Voorzie minstens 6 pyjamaatjes en evenveel rompertjes.

Slabbetjes en andere doeken zijn essentieel tijdens de voedingen en ook daarna, als je baby wat opgeeft. Je hebt ook twee badcapes nodig, een slaapzak om baby 's nachts warm te houden en een engelennestje en een mutsje voor als je de kraamafdeling verlaat. In tegenstelling van wat je zou verwachten wordt baby vaak geboren met lange vingernagels, dus vergeet niet een paar katoenen wanten mee te nemen, om te voorkomen dat baby zichzelf krabt.

5 – Documenten

Het is absoluut noodzakelijk voor je verblijf in de materniteitskliniek dat je tijdens je zwangerschap een materniteitsdossier aanlegt met alle belangrijke documenten die je nodig hebt op het moment van je bevalling, zoals je medisch dossier en je bloedgroepkaart.

Ook je inschrijvingspapieren voor de materniteit en je administratieve documenten horen hierin thuis: identiteitskaart, hospitalisatieverzekeringskaart, trouwboekje of het document van prenatale erkenning.

6 – Tas voor de verloskamer

Vul een tas voor de verloskamer, met daarin alle noodzakelijke spullen voor de grote dag.

Voorzie gemakkelijke kledij zoals een nachthemd of een ruim T-shirt, naast een verstuiver om jezelf te verfrissen. Vergeet ook geen vestje met knopen en sokken voor als je het koud zou krijgen. En denk ook aan de geboortekleertjes voor je baby, die je vooraf met papa gekozen hebt!

7 – Spullen voor papa of je partner

En wat met de papa of partner? Hij of zij mag je bijstaan in de verloskamer en mag misschien zelfs blijven slapen bij jou, als je een hiervoor ingerichte kamer hebt aangevraagd. 

Energierepen kunnen papa of je partner op de been houden als de arbeidstijd in de verloskamer uitloopt. Voorzie voor zijn of haar verblijf wat reservekledij, een toilettas en natuurlijk ook de oplader van zijn of haar telefoon!

8 – Extra verwennerij voor mama

Lectuur, kruiswoordpuzzels, muziek of een tablet maken het wachten minder lang als baby zijn tijd neemt terwijl de arbeid reeds begonnen is.  Je kan je kamer ook opvrolijken met een foto van een ouder broertje/zusje of van het gezin. Neem gerust ook wat snoep of iets om te knabbelen mee om jezelf wat te verwennen tijdens deze bewogen dagen.

Vergeet ten slotte je telefoonoplader niet, zeker als je de eerste momenten van je engeltje op  foto of film wilt vastleggen!

9 – Extra verwennerij voor baby

Een lieve knuffel en een fopspeen zijn handig om je baby tot rust te brengen…

10 – Extra verwennerij voor broertjes en zusjes

Als baby niet de eerste telg van het gezin is, doe je broertjes of zusjes ongetwijfeld een plezier met een cadeautje speciaal voor hen!

Bepanthen Baby en Sensicontrol zijn cosmetica – niet op open huid.

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Bayer

En nog meer ...
Levering