Net als de meeste andere zetmeelrijke voedingsmiddelen, moet pasta vanaf de leeftijd van 7 maanden in het dieet van uw baby worden opgenomen. De invoering van deegwaren is belangrijk voor de diversificatie van het voedingspatroon van uw kind. Begin met de kleinste of gehakte pasta, zoals parel-, ster- of alfabetpasta. Kook de pasta lang genoeg om hem zacht genoeg te maken en gemakkelijker te kauwen voor uw baby die nog nauwelijks tanden heeft. Je kunt de pasta als puree gaan voeren. Later, als uw kind ouder is, zal het niet nodig zijn om hem heel zachte pasta te geven. Wanneer uw baby 7 maanden oud is, is het aanbevolen hem 25 g gekookt zetmeel per dag te geven, deze hoeveelheid neemt toe tot 30 g op 8 maanden en vervolgens tot 80 g op 12 maanden (=3 eetlepels na koken).
Vanaf 12 maanden kunt u uw kind grotere pasta's geven. Als uw kind echter nog geen tanden heeft, mag u hem gerust de kleinste, goed gekookte pasta geven.
Geef de pasta om te beginnen niet op zichzelf, maar meng hem met gekookte en gemengde groenten, zoals preifondue of tomatencoulis. Om het gerecht wat pittiger te maken, kunt u een beetje paprikapoeder toevoegen. En voor calcium, kunt u geraspte kaas toevoegen.