Er wordt steeds minder tijd in de keuken doorgebracht, koken moet snel gaan. Wist je dat er heel wat producten op de markt zijn die het ons gemakkelijker maken en tijd doen winnen ? De kunst bestaat erin deze tijdswinst maximaal te benutten én toch evenwichtig te koken.
Enkele tips voor tijdswinst in de keuken:
- organiseer je met een Dieteo weekplanner en een boodschappenlijstje;
- maak in het weekend of op een vrij moment grotere porties van bv. soep, pastaschotels, pastasaus of gekookte groenten en bewaar ze in de diepvries en/of koelkast. Dit bespaart je heel wat tijd bij de volgende maaltijd;
- combineer restjes van vlees, gevogelte en groenten tot een creatief recept. Je zal verwonderd staan welke verrassende recepten u uit uw mouw tovert zonder naar de winkel te moeten gaan;
- voorzie een voorraad vis, vlees en groenten in de diepvries. U kan ze zonder probleem maandenlang bewaren en het is bovendien handig om steeds een gezonde en snelle oplossing bij de hand te hebben;