Ook fruit maak je best zo natuurlijk mogelijk klaar: neem vers fruit, was het grondig, stoom het eventueel (dan is het lichter verteerbaar), maar voeg geen suiker toe.
Start met 2 à 3 koffielepels fruitpap en drijf de hoeveelheid de volgende weken geleidelijk aan op tot 4 à 5 soeplepels.
’s Middags of ’s namiddags bij de fles- of borstvoeding. Maak er na verloop van tijd de gewoonte van fruit als vieruurtje te geven.
Kies steeds goed rijp fruit uit dat je grondig wast, schilt en ontpit. Plet of mix het fruit goed (al dan niet nadat je het gekookt hebt) voor je het aan je baby geeft. Voeg geen suiker toe. Je kunt de pap indikken door er een glutenvrije kinderkoek of meel aan toe te voegen. Peer, aardbei, perzik, banaan.
Wissel af zoals je zelf zou doen en geef enkel seizoensfruit. Dat bevat meer vitamines en meer suiker, waardoor het smaakvoller is. Er bestaan ook kant-en-klare fruitpapjes.
Enkele lekkere combinaties: