Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om goed te eten. De zwangere vrouw voorziet de baby - via de placenta - van alle elementen die nodig zijn om zich goed te ontwikkelen. Eiwitten, goede vetten, vitamines en mineralen zijn in dit stadium essentieel, omdat de zwangere vrouw energie nodig heeft.
Gezond en uitgebalanceerd eten helpt vermoeidheid te verminderen, omdat voedsel een bron van energie is. Een gezond dieet stelt je ook in staat om het aanbevolen gewicht te bereiken zonder het te overschrijden. En de baby zal er alleen maar van kunnen genieten.
Het is bewezen dat de caloriebehoefte tijdens de zwangerschap toeneemt en aan het einde van de zwangerschap groter is dan aan het begin. De caloriebehoefte van de baby neemt toe naarmate deze zich ontwikkelt en vereist veel energie van de toekomstige mama.
Vitamine- en mineralenbehoefte - ijzer, foliumzuur, calcium en vitamine B12 - zijn ook belangrijk...
Groenten en fruit verdienen de voorkeur, maar ook eiwitrijk voedsel (noten, zaden, eieren, vlees, vis).
Fruit en groenten die rijk zijn aan mineralen, vitamines en vezels zullen in uw maaltijden aanwezig zijn. Omdat de laatste weinig calorieën bevatten, zullen ze de toekomstige moeder helpen om haar gewicht niet weg te zien vliegen...
Was groenten en fruit goed en schil ze, dit vermindert pesticiden. Promoot de aankoop van biologische groenten en fruit. U kunt ook verse seizoens- en lokale groenten en fruit kopen.
Deze familie van voedingsmiddelen levert eiwitten, goede vetten (vis) en verschillende vitamines en mineralen, waaronder calcium, vitamine D en vitamine B12.
Deze voedingsgroep omvat kikkererwten, linzen en andere peulvruchten, eieren, noten, zaden, rundvlees, kip, zalm, sardines, melk, kaas of yoghurt.
De meeste vissoorten vormen geen bijzonder gevaar voor de gezondheid voor zwangere vrouwen. Sommige kunnen echter verontreinigingen bevatten, zoals kwik, die schade aan de hersenen van de baby veroorzaken.
Dieet en zwangerschap, ons advies voor jou.
- Eet drie tot vier maaltijden per dag
- Sla geen maaltijden over
- Neem twee of drie snacks per dag (fruit, yoghurt, appelmoes)
- Eet groenten, fruit, volkoren en eiwitrijk voedsel
- Vermijd diëten
- Volg onze voorzorgsmaatregelen met betrekking tot listeriose en toxoplasmose, heel gevaarlijk voor jezelf en je baby.
Als je niet immuun bent voor toxoplasmose, kan dit ernstig zijn voor de baby.
Volg onze aanbevelingen:
- Eet geen rauw of onvoldoende verhit vlees
- Reinig en schil groenten en fruit
- Was je handen voor het bereiden van de maaltijd
De consumptie van bepaalde voedingsmiddelen tijdens de zwangerschap vormt een risico voor de zwangere vrouw en voor de baby (miskraam, vroeggeboorte). Vermijd het consumeren van:
- rauwe of nauwelijks gekookte eieren
- rauwe vis
-niet gaar vlees
"